Tots els contes, històries, reflexions, poemes i dibuixos els vaig trobar en dues carpetes on hi eren més o menys classificats. Tot era escrit a mà, en fulls numerats, ara a un costat, ara a una cantonada, ara al darrere; uns en català i d’altres en castellà. A més, una bona part dels textos ja havien estat traspassats a màquina, de vegades amb correccions i en pocs cassos suprimint paràgrafs sencers dels originals a mà.

He volgut fer aquí una transcripció totalment fidel al que varen escriure el meu avi i la meva mare, donant com a vàlids els escrits a màquina en els cassos en que varen estar traspassats. Deixo per mes endavant el revisar, i recupera si s’escau, les diferències entre els originals a mà i les transcripcions a màquina.

Així mateix, m’he permès la llibertat d’afegir algun signe de puntuació o petites correccions gramaticals, però sempre havent valorat que no afecta al sentit original dels textos. També he mantingut sempre el títols originals de cada escrit, afegint ,quan ho he pogut trobar, l’any en que es va escriure.

Espero haver estat el menys intrusiu possible.